​Velkommen til Hundsbæk & Henriksen A/S - Rådgivende Ingeniører

Telefon: ​79 43 53 00

E-mail: hh@huh.dk

Vi er den ene af to finalister i konkurrencen på Papirøen

Illustration: Cobe & Luxigon

 ​

Feltet snerper til - to finalister udpeget i konkurrencen

HUNDSBÆK & HENRIKSEN er sammen med vores team blevet udpeget som en af de to finalister, der skal kvalificere vores bud på vandkulturhuset Papirøen – Vandkulturhus med foreningsaktiviteter og havnebad i Københavns Havn. Fem teams blev prækvalificerede, og kun to er nu med i opløbet.

Der er fra bedømmelseskomitéens side bl.a. lagt vægt på, at begge finalister har evnet at bidrage med en ny måde at tænke vandkulturhus, foreningsfaciliteter og havnebad sammen på. 


Om projektet

Papirøen er i dag et yderst velbesøgt udflugtsmål, som den ligger der centralt placeret i Københavns Havn. På øen findes en række industrihaller, hvor der i mange år tidligere blev opbevaret en masse papir, og hvor der ikke var adgang for offentligheden. Efter åbningen af øen er den blevet et upcoming område med en række kulturelle tilbud. Copenhagen Street Food holder eksempelvis til i en af de gamle fabrikshaller, og her kan københavnere, turister og andre interesserede få god mad fra hele verden, cocktails, kaffe og øl og mange andre lækkerier. Lækkerierne kan nydes på bænke/borde i hallen eller udenfor med udsigt til Nyhavn, Skuespilhuset, Operahuset, Ofelia Plads og den nye Inderhavnsbro, og når solen skinner, kan det være svært at finde en plads at slå sig ned.

I en periode holdt Experimentarium til i en af hallerne, ligesom både designere og arkitekter har taget den nye del af København til sig. Men alle de nye beboere er dog kun bosat på øen i lånt tid, for kontrakterne udløber ved udgangen af 2017.

Københavns Haller

I 2015 udskrev By & Havn en konkurrence om fremtiden for Papirøen, som Tegnestuen COBE vandt. Deres vinderforslag "Københavns Haller" går ud på at rive alle de eksisterende bygninger ned og erstatte dem med nye haller, som skal omkranse et indre grønt rum. Hallerne skal også huse erhverv og et svømmeanlæg, og oven på hallerne skal der bygges boliger med vandudsigt. Der skal altså formes og bygges et nyt, uformelt kulturelt ikon for København, som inviterer alle indenfor med en lang række aktiviteter. De nuværende aktiviteter flytter ud, når Papirøen bebygges, men nye flytter ind og fastholder og udvikler den positive succeshistorie og unikke identitet, som Papirøen allerede har fået.

COBEs helhedsplan skal nu bearbejdes, og vi glæder os til at deltage i arkitekternes arbejde med at få udarbejdet konkurrencemateriale, hvor Hundsbæk & Henriksen blandt andet skal bruge vores særlige kompetencer med byggeri i og ved vand.

Teamet består af

Totalrådgiver: BIG - Bjarke Ingels Group

Samarbejdende arkitekt: COBE

Landskabsarkitekt: SLA

Vandhåndtering: Teknologisk Institut

Energi & bæredygtighed: Esbensen

Akustik: Gade & Mortensen

Kunstner: AKassen

Konstruktioner, brand og installationer: HUNDSBÆK & HENRIKSEN 

​Seneste nyt

Nyt projekt vundet: Rammeaftale om ingeniørrådgivning med UC Syd
16-10-2017
Vi glæder os over at have vundet en 4 årig rammeaftale med University College Syd om ingeniørrådgivning i.f.m. modernisering og ombygning af deres uddannelsesbygninger
Læs hele nyheden
Kong Chr. X´s Gigthospital med terapibad klar til at bygge i Sønderborg
25-09-2017
HUNDSBÆK & HENRIKSEN A/S har projekteret flytningen af Kong Christian X's Gigthospital fra Gråsten til et selvstændigt hospital ved Sygehus Sønderjylland, Sønderborg, som nu er klar til at påbegynde byggearbejdet. Gigtpatienternes særlige behov for tilgængelighed og let betjente tekniske installationer har karakteriseret projektet, som forventes indflytningsklar i efteråret 2018.
Læs hele nyheden
Ny prækvalifikation - Udvidelse af Hærvejsskolen og daginstitution i Rødekro
27-08-2017
Vi er blevet prækvalificeret og ser nu frem til at lave projektkonkurrence på den spændende totalentreprise, som omhandler udvidelsen af Hærvejsskolen og en daginstitution på Skovbrynet i Rødekro for Aabenraa Kommune.
Læs hele nyheden
Vi er den ene af to finalister i konkurrencen på Papirøen
22-08-2017
HUNDSBÆK & HENRIKSEN er sammen med vores team blevet udpeget som en af de to finalister, der skal kvalificere vores bud på vandkulturhuset i Københavns havn.
Læs hele nyheden
Ny prækvalifikation - Præstevænget - opførelse af 52 familieboliger
14-08-2017
HUNDSBÆK & HENRIKSEN A/S er, sammen med KANT Arkitekter og JAJA Architects, prækvalificeret til HABs projekt Præstevænget, omhandlende opførelsen af 52 familieboliger.
Læs hele nyheden
Ny prækvalifikation: UC Syd Rammeaftale
11-08-2017
HUNDSBÆK & HENRIKSEN A/S er prækvalificeret og skal lave konkurrenceprojekt på en 4-årig rammeaftale med UC Syd
Læs hele nyheden
Ny prækvalifikation - Hofor Driftscenter i Herlev
04-08-2017
Sammen med vores dygtige samarbejdspartnere Raunstrup, er vi prækvalificeret i projektkonkurrencen om Hofor Driftscenter i vores lokalområde, Herlev.
Læs hele nyheden
Strategidag og udflugt til Havneøen i Vejle
16-06-2017
HUNDSBÆK & HENRIKSEN A/S har afholdt strategidag - på dagen blev medarbejderne introduceret til virksomhedens nye strategiplan, besøgte igangværende projekter på Havneøen i Vejle og hyggede med grill på tagterrassen på Roms Hule.
Læs hele nyheden
Skibshandlen er nomineret til RENOVER prisen 2017
15-06-2017
Vi er stolte af at være en af de seks finalister, ud af 119 indstillede, som er blevet nomineret til RENOVER prisen 2017 for vores arbejde på den fredede bygning fra 1887, Skibshandlen i Vejle.
Læs hele nyheden
Rejsegilde på nyt foreningshus i Herlev
08-06-2017
Byggeriet på Herlevs nye foreningshus skrider planmæssigt frem. Borgmester Thomas Gyldal Petersen talte ved rejsegildet onsdag d. 7. juni.
Læs hele nyheden
​Nyt projekt: Opførelse af 178 lejligheder på Enghave Brygge
30-05-2017
Vi er ingeniører på Belvederebygningen på Enghave Brygge i Københavns Sydhavn, hvor der skal bygges 178 lejligheder fordelt på 17.000 m².
Læs hele nyheden
Rejsegilde på Midtfyns Fritidscenter
01-05-2017
En milepæl er nået og vi har holdt rejsegilde på den nye 200m2 tilbygning med varmtvandsbassin på Midtfyns Fritidscenter.
Læs hele nyheden
Er du vores nye VVS-ingeniør i Vejle?
01-04-2017
Vi står over for mange nye projekter og skal bl.a. bruge en VVS-ingeniør til vores afdeling i Vejle. Kontakt kontorleder Brian Pedersen på brp@huh.dk eller 7943 5327
Læs hele nyheden
Ny prækvalifikation - ​Fællesskabets Hus i Skanderborg
30-03-2017
Vi er glade for at være blevet prækvalificeret og dermed være blandt de top fem hold, der er med i konkurrencen om at hjælpe Skanderborg Kommune med at opføre Fællesskabets hus - et nyt plejecenter i Ry.
Læs hele nyheden
Ny prækvalifikation - Katrinebjerg afd. 77
27-03-2017
Vi er glade for at være blevet prækvalificeret på opgaven om opførelse af 115 ungdomsboliger for Boligkontoret Aarhus, sammen med vores gode samarbejdspartnere, K.G. Hansen & Sønner, Friis & Moltke samt MOVE Landskab.
Læs hele nyheden
Ny prækvalifikation - Samling af Fjordskolen i Kruså
21-03-2017
​Sammen med vores gode samarbejdspartnere, Kant Arkitekter og Tegnestuen Mejeriet, er vi blevet prækvalificeret til samlingen af Fjordskolen i Kruså – renovering og tilbygning af en skole for børn med særlige behov.
Læs hele nyheden
Projekt vundet: Dragør Svømmehal
10-03-2017
Sammen med J.S. Sten & Stål A/S, Nøhr og Sigsgaard og Teknologisk Institut, glæder vi os over at have vundet den spændende totalentreprise, som gør drømmen om en ny miljøvenlig svømmehal i Dragør til virkelighed.
Læs hele nyheden
Vandhalla får så meget ros, at andre vil se, hvordan vi har gjort
01-02-2017
​Vandkulturhuset Vandhalla, der er skræddersyet til fysisk handicappede, får så meget ros i en ny evaluering, at flere nu besøger det for at se på, hvordan det er lavet.
Læs hele nyheden
Julekort 2016
19-12-2016
Julen 2016
Læs hele nyheden
Rejsegilde
08-12-2016
Rejsegilde for et kunstværk af Olafur Eliasson
Læs hele nyheden

​​HUNDSBÆK & HENRIKSEN A/S - Rådgivende Ingeniører

​Roms Hule 4, 4. sal, 7100 Vejle   |   Tlf.: 79 43 53 00   |   E-mail: hh@huh.dk