​Velkommen til Hundsbæk & Henriksen A/S - Rådgivende Ingeniører

Telefon: ​79 43 53 00

E-mail: hh@huh.dk

50 års jubilæum - Jørgen Grochalski, Vejle afdeling


​Firmaets gode ånd og spændende opgaver har holdt Jørgen Grochalski ved Hundsbæk & Henriksen A/S i 50 år


INTERVIEW: D. 6. januar 2019 kunne teknisk assistent, Jørgen Grochalski, fejre 50 års jubilæum hos Hundsbæk & Henriksen A/S, rådgivende ingeniører. Selv påpeger han, at spændende og varierede arbejdsopgaver i solide rammer samt godt kollegialt fællesskab har fastholdt hans engagement i firmaet hele vejen igennem.


50 års jubilæumsdagen blev markeret af kollegaer i uformelle rammer med lidt bobler og kransekage på kontoret i Vejle – efter Jørgens ønske. ”Jeg er mere til det uformelle og er ikke interesseret i medaljer fra Dronningen. Dengang jeg havde 40 års jubilæum lavede mine kollegaer selv en medalje og gav mig og det var vældig sjovt. Den har jeg stadig”.


En specialist i støbeskeen

Det var tilfældigheder, der afgjorde, at Jørgen tilbage i 1969 fandt frem til Hundsbæk & Henriksen A/S, fortæller han: ”Jeg var færdig ved militæret i efteråret og gik og overvejede, hvad jeg skulle, da jeg så stillingsopslaget på en teknisk assistent i Vejle Amts Folkeblad. Det lød da lidt interessant”, husker han. Dengang hed firmaet Henning Schmidt Rasmussen, efter daværende indehaver, og der var blot 6 kollegaer i Vejle-firmaet (mod tæt på 70 i dag), inklusive Henning Schmidt Rasmussen selv, som Jørgen var til samtale hos.


Jørgen uddannede sig gennem sit arbejde og havde skiftevis skoleforløb og arbejdsforløb. De første opgaver bød på tegning af konstruktioner og forskelligt andet tegnearbejde og så var Jørgen også med ude at måle op. Daværende indehaver havde tidligere været ansat hos Tulip og havde overtaget de rådgivende ingeniøropgaver derfra, så Jørgen var med til at tegne omforandringer til slagterierne op. Også tegnearbejde i forbindelse med etableringen af Hotel Munkebjerg var blandt opgaverne.


Efter ca. 5 års ansættelse, ansatte firmaet en el-ingeniør, som Jørgen fik et tæt samarbejde med. De deltog sammen på forskellige seminarer, messer o.lign. og Jørgen fik derigennem en bred viden om el, herunder forskellige komponenter, armaturer m.v. – en viden, som viste sig at følge ham gennem resten af hans arbejdsliv, da han har udviklet sig til lidt af en ekspert inden for tegning af el-installationer.
Arbejdsglæde dengang og nu

De 50 år er fløjet af sted og Jørgen har alle dage været glad for at gå på arbejde i Hundsbæk & Henriksen og fortæller, at han altid er stået op om morgenen og har glædet sig til at komme på arbejde, vel vidende at han kommer til noget, som han godt kan lide at lave. ”Det er jo en bred butik som laver mange forskellige typer projekter og firmaet har altid været gode til at finde afvekslende opgaver til os, så det er aldrig blevet kedeligt ”, tilføjer han.


Den viden, Jørgen har opbygget på el-området hjalp ham også igennem omstillingen til elektronisk tegnearbejde i 1990erne, for han kendte de fleste komponenter og kunne genkende dem i edb-programmerne. ”Førhen tegnede vi jo alt med tusch, som skulle genfyldes, så der var meget arbejde i det, når vi skulle lave kopier eller lave ændringer i tegningerne, for så skulle jeg kradse papiret forsigtigt op på bagsiden”, forklarer Jørgen, som samtidig påpeger, at den teknologiske udvikling, der er sket i branchen er for det bedre, da alting i dag laves meget hurtigere og mere effektivt.


Godt sammenhold blandt kollegaerne

Også sammenholdet med kollegaerne, har haft stor betydning for Jørgens arbejdsglæde:

Jeg har generelt bare haft gode kollegaer. Vi lavede mange aktiviteter sammen, som har været med til at binde os sammen, fordi vi lærte hinanden at kende som mennesker, også udover arbejdssituationen. – Dét, at man laver noget sjovt og kan grine sammen og lige sidder og hygger bagefter og snakker om, hvad man har oplevet, det giver noget”. Derfor ærgrer Jørgen sig også over, når nye kollegaer rejser, før de har givet fællesskabet en chance:


Det bedste råd jeg kan give til nye kollegaer er, at deltage i fællesarrangementerne og lære de andre at kende, så man får den der fælles ånd”, konkluderer han.


Til spørgsmålet om, hvad fremtiden skal bringe svarer Jørgen, at han ikke har planer om at stoppe lige foreløbigt, og at han nyder den frihed og fleksibilitet, der er omkring hans arbejde lige nu, og som gør det muligt at bruge tid med familien og på interesserne ved siden af. ”Jeg bliver ved så længe, at det er sjovt at gå på arbejde”, slutter han.


Det er helt enestående at have en 50 års jubilar og det er noget, vi er rigtig stolte af i Hundsbæk & Henriksen. Jørgen er jo en ressource, der har været med fra firmaets helt tidlige år og han har bidraget positivt til udviklingen hele vejen igennem – Vi har haft rigtig mange gode oplevelser sammen gennem tiden og vi er glade for at have ham i firmaet, så længe han har lysten”, tilføjer adm. direktør, Niels Lerbech Sørensen, der samtidig beretter, at firmaet de seneste par år har kunnet fejre en håndfuld 40-års jubilæer og en række 25 og 30 års jubilæer. ”Det er jo dejligt, når folk er så glade for deres arbejde, at de bliver og har lyst til at bære den oprindelige virksomhedskultur videre til de nye generationer af kollegaer”.​Seneste nyt

Ersün Züfer er ny brandafdelingsleder i Hundsbæk & Henriksen
02-05-2019
Hundsbæk & Henriksen er glade for at byde velkommen til Ersün Züfer, som er ny afdelingsleder af firmaets veletablerede brandrådgivningsenhed, der i samme anledning etableres som en selvstændig afdeling med 7 ansatte, heraf 5 brandingeniører.
Læs hele nyheden
Velkommen til projektleder & konstruktionsingeniør Aleksander F. Hansen
15-04-2019
Vi glæder os over at have ansat projektleder og konstruktions-ingeniør Aleksander F. Hansen, der har erfaring fra både ind- og udland, i vores hovedafdeling i Vejle.
Læs hele nyheden
Velkommen til Anne Mette Bjørn Nielsen
04-04-2019
Hundsbæk & Henriksen A/S har suppleret salgsteamet på hovedkontoret i Vejle med erfaren kommunikations- og salgsassistent.
Læs hele nyheden
Velkommen til projektleder & konstruktionsingeniør Peter J. Terp
29-03-2019
Peter J. Terp, der har tæt på 30 års erfaring som bygningsingeniør fra både Danmark og Tyskland, er blevet ansat som projektleder og konstruktionsingeniør på vores hovedkontor i Vejle.
Læs hele nyheden
50 års jubilæum - Jørgen Grochalski, Vejle afdeling
20-02-2019
Vi glæder os over at kunne fejre et helt enestående jubilæum idét teknisk assistent i Vejle, Jørgen Grochalski, har været ansat i firmaet i 50 år!
Læs hele nyheden
Velkommen til salgschef Jørgen Hangel
13-02-2019
Hundsbæk & Henriksen A/S har styrket medarbejderstaben med salgschef Jørgen Hangel i firmaets hovedafdeling i Vejle. Han er en målrettet og udviklingsorienteret civilingeniør, MBA, hvis stærke kompetencer giver ham er solidt afsæt for at medvirke til virksomhedens fortsatte vækst.
Læs hele nyheden
Hundsbæk & Henriksen A/S styrker organisationen
08-02-2019
Vi glæder os over at have budt velkommen til en række nye medabejdere... - og vi har plads til flere!
Læs hele nyheden
Byggeriet på Thyborøn Vandkulturhus er begyndt
04-02-2019
Endelig er finansieringen på plads på Thyborøn Vandkulturhus, hvor en eksisterende idrætshal ombygges til at kunne rumme badefaciliteter i form af svømmehal med sauna og andre vandkulturaktiviteter, og i dag går byggeriet i gang.
Læs hele nyheden
Velkommen til el-installatør Michael Lund Svendsen
18-01-2019
HUNDSBÆK & HENRIKSEN A/S har styrket vores hovedkontor i Vejle med ansættelsen af el-installatør Michael Lund Svendsen
Læs hele nyheden
Glædelig Jul fra alle os i Hundsbæk & Henriksen
14-12-2018
Hundsbæk & Henriksen ønsker glædelig jul til alle og glæder os over, at vi i 2019 skal i gang med mange nye projekter med nye og nuværende kunder og samarbejdspartnere.
Læs hele nyheden
Vi fejrer brandrådgiver Per Christiansen
28-11-2018
Kollegaer var i dag samlet til morgenbrød i vores Horsens-afdeling i anledning af brandrådgiver Per Christiansens 70 års fødselsdag.
Læs hele nyheden
Rejsegilde på Dragør Svømmehal
16-11-2018
Hundsbæk & Henriksen A/S deltog i går i rejsegilde for endnu et spændende svømmebadsprojekt: Den arkitekttegnede Dragør Svømmehal, som skrider planmæssigt frem og forventes færdig i sommeren 2019
Læs hele nyheden
Indvielse af VELUX Collection udstillingsgård i Østbirk
14-09-2018
VELUX Collection – vinduesvirksomhedens samling af historiske værker - er blevet indviet på ØB-gården, som er stedet, hvor VELUX-eventyret startede. Hundsbæk & Henriksen A/S har, i samarbejde med Rosan Bosch Studio, projekteret ombygningen af den gamle gård samt de omkringliggende anlæg, som nu danner rammen om et nyt top moderne og interaktivt udstillingscenter for vinduesgiganten
Læs hele nyheden
Hundsbæk & Henriksen A/S er finalist i konkurrence om nyt koncept for seniorboliger
06-07-2018
Hundsbæk & Henriksen A/S er, sammen med vores dygtige samarbejdspartnere E+E Arkitekter, med som den ene af to finalister i konkurrenceprojektet om et helt nyt koncept for seniorboliger i naturbydelen Ringkøbing K
Læs hele nyheden
Åbningsfest på Fjordenhus i Vejle
09-06-2018
​I dag indvies Fjordenhus, som er KIRK KAPITAL A/S´ spektakulære domicil, designet af Olafur Eliasson og hans studio. Åbningsfesten finder sted på Havneøen i Vejle. For Hundsbæk & Henriksen markerer det en milepæl på et storslået projekt, som vi gennem et årti har været en del af – både som bygherrerepræsentant, bygherrerådgver og byggeleder.
Læs hele nyheden
Nyt projekt er startet - Udvidelse af Haderslev Stadion
07-06-2018
Snart kan fodboldfans i Sønderjylland se kampe uden at bekymre sig om vind og vejr. Vi er startet på udvidelsen af Haderslev Stadion, som vi udfører sammen med Cawo A/S og P+P Arkitekter.
Læs hele nyheden
50 års fødselsdag for Direktør Flemming Hoff
29-05-2018
Direktør Flemming Hoff Jakobsen blev 50 år d. 28. maj. Dagen blev fejret af kollegaer med morgenbord
Læs hele nyheden
PROJEKT VUNDET – OPFØRELSE AF NYT NATIONALT BRYDECENTER I NYKØBING F.
17-05-2018
Sammen med GPP Arkitekter og Dansk Halbyggeri har vi vundet projektet om at etablere et nyt nationalt Brydecenter for Brydeklubben Thor og Guldborgssund Kommune.
Læs hele nyheden
​DAB HAR VALGT HUNDSBÆK & HENRIKSEN BLANDT LANDETS DYGTIGSTE RÅDGIVERE ​
07-05-2018
Hundsbæk & Henriksen har vundet 3 rammeaftaler med DAB - Dansk Almennyttigt Boligselskab -vedrørende renovering af almene boliger i Danmark.
Læs hele nyheden
NYE RENOVERINGSSAGER SKUDT I GANG
02-05-2018
​En af Hundsbæk & Henriksens kernekompetencer er at renovere og modernisere eksisterende boliger, så de bliver tidssvarende og fremtidssikrede. Vi har netop skudt to nye projekter i gang: Tranevænget og Ryparken II.
Læs hele nyheden

​​HUNDSBÆK & HENRIKSEN A/S - Rådgivende Ingeniører

​Roms Hule 4, 4. sal, 7100 Vejle   |   Telefon: 79 43 53 00   |   E-mail: hh@huh.dk