​Velkommen til Hundsbæk & Henriksen A/S - Rådgivende Ingeniører

Telefon: ​79 43 53 00

E-mail: hh@huh.dk

Projekt vundet: Dragør Svømmehal


Sammen med J.S. Sten & Stål A/S, arkitekt Peter Vegge og Teknologisk Institut glæder vi os over at have vundet den spændende totalentreprise, som gør drømmen om en ny miljøvenlig svømmehal i Dragør til virkelighed.


​Den nye svømmehal bliver etableret som en tilbygning til Dragørs Idræts- og kulturcenters Hollænderhal, der kan rumme mange forskellige sportslige og sociale aktiviteter. Borgmester Eik Dahl Bidstrup ser frem til at komme i gang: ”Jeg glæder mig til at se arbejdet på dette spændende projekt begynde. Hvis alt går som planlagt, kan vi få en dejlig dukkert til indvielsen, når den nye hal står klar i sommeren 2019”.

Med en total bygningskrop på 2000m2 vil svømmehallens nye bygning, fordelt på to rum, indeholde et 25 meter konkurrencebassin med 1 meter - og 3 meter vipper, et 80m2 øvebassin, og et 50m2 stort varmtvandsbassin. Bygningen er desuden forsynet med 800m2 kælder med de nyeste teknikker inden for vandbehandling, som sikrer et sundt bademiljø.

En ny foyer, med direkte kig til svømmehallen, vil fungere som ankomsthal og binde svømmehal, sportshal og øvrige faciliteter sammen med et café-område, der understøtter helhedsoplevelsen af stedet.

Med skråt tag og store glaspartier, vil den nye svømmehal også give et interessant arkitektonisk modspil til de eksisterende bygninger. Facaden vil byde på udsyn fra bassinerne til de omkringliggende grønne områder – og omvendt, skal inviterende varmt lys og kig til de blå bassiner lokke badegæster til i vintermånederne.


          

 ​

Teknik og design, der understøtter brugsoplevelsen

Forud for designprocessen har lokale brugere, herunder Kommunalbestyrelsen, repræsentanter fra Dragør Svømmeklub, medarbejderrepræsentanter fra Hollænderhallen, Hollænderhallens bestyrelse, Ungdomsskolen, Ældrerådet, Handicaprådet, Ungdomsrådet og Dragør Vandaktivitet, været inddraget i processen til at rådgive om brugeroplevelsen.

På den baggrund, har vi gennemtænkt teknik og design ned i detaljen, så form og materialer imødekommer brugernes behov og tilgodeser miljøet med skånsomme løsninger og lavt energiforbrug i henhold til kravene i BR2015.

Vinduesbæltet er f.eks. placeret, så behageligt dagslys sikres hele dagen, uden generende genskin i vandet. Lyddæmpet designloft skaber god akustik og et enkelt og nordisk designudtryk med lyse fliser gør hallen let at vedligeholde og giver en lang levetid, samt et eksklusivt look, som også får vandet til skinne krystalblåt. Væggene udføres i lysegrå beton, som giver en karakterfuld overflade. I forbindelse med svømmehallen etableres desuden opsamlingstank og anlæg til genanvendelse af regnvand, så det kan bruges til toiletter og evt. kajakvask for roere i lokalområdet uden for.

Omklædnings- og brusefaciliteter er også disponeret, så brugerne lettest muligt guides frem og tilbage mellem foyeren, omklædning og svømmefaciliteterne. Langs bassinrummenes facader kan tilskuere sidde på en plint og der etableres flere store promenadepladser, som indrettes med borde og stole, så svømmehallen danner ramme om en hyggelig atmosfære.

Tegninger for den kommende svømmehal udstilles i Hollænderhallen forud for byggeriets opstart.(Illustrationer: JS Steen & Stål)


Læs mere

Se flere af vores vundne projekter

Læs nyheden på Building Supply.dk

Dragør Kommunes nyhed om svømmehallen

​Seneste nyt

50 års jubilæum - Jørgen Grochalski, Vejle afdeling
20-02-2019
Vi glæder os over at kunne fejre et helt enestående jubilæum idét teknisk assistent i Vejle, Jørgen Grochalski, har været ansat i firmaet i 50 år!
Læs hele nyheden
Velkommen til salgschef Jørgen Hangel
13-02-2019
Hundsbæk & Henriksen A/S har styrket medarbejderstaben med salgschef Jørgen Hangel i firmaets hovedafdeling i Vejle. Han er en målrettet og udviklingsorienteret civilingeniør, MBA, hvis stærke kompetencer giver ham er solidt afsæt for at medvirke til virksomhedens fortsatte vækst.
Læs hele nyheden
Hundsbæk & Henriksen A/S styrker organisationen
08-02-2019
Vi glæder os over at have budt velkommen til en række nye medabejdere... - og vi har plads til flere!
Læs hele nyheden
Byggeriet på Thyborøn Vandkulturhus er begyndt
04-02-2019
Endelig er finansieringen på plads på Thyborøn Vandkulturhus, hvor en eksisterende idrætshal ombygges til at kunne rumme badefaciliteter i form af svømmehal med sauna og andre vandkulturaktiviteter, og i dag går byggeriet i gang.
Læs hele nyheden
Velkommen til el-installatør Michael Lund Svendsen
18-01-2019
HUNDSBÆK & HENRIKSEN A/S har styrket vores hovedkontor i Vejle med ansættelsen af el-installatør Michael Lund Svendsen
Læs hele nyheden
Glædelig Jul fra alle os i Hundsbæk & Henriksen
14-12-2018
Hundsbæk & Henriksen ønsker glædelig jul til alle og glæder os over, at vi i 2019 skal i gang med mange nye projekter med nye og nuværende kunder og samarbejdspartnere.
Læs hele nyheden
Vi fejrer brandrådgiver Per Christiansen
28-11-2018
Kollegaer var i dag samlet til morgenbrød i vores Horsens-afdeling i anledning af brandrådgiver Per Christiansens 70 års fødselsdag.
Læs hele nyheden
Rejsegilde på Dragør Svømmehal
16-11-2018
Hundsbæk & Henriksen A/S deltog i går i rejsegilde for endnu et spændende svømmebadsprojekt: Den arkitekttegnede Dragør Svømmehal, som skrider planmæssigt frem og forventes færdig i sommeren 2019
Læs hele nyheden
Indvielse af VELUX Collection udstillingsgård i Østbirk
14-09-2018
VELUX Collection – vinduesvirksomhedens samling af historiske værker - er blevet indviet på ØB-gården, som er stedet, hvor VELUX-eventyret startede. Hundsbæk & Henriksen A/S har, i samarbejde med Rosan Bosch Studio, projekteret ombygningen af den gamle gård samt de omkringliggende anlæg, som nu danner rammen om et nyt top moderne og interaktivt udstillingscenter for vinduesgiganten
Læs hele nyheden
Hundsbæk & Henriksen A/S er finalist i konkurrence om nyt koncept for seniorboliger
06-07-2018
Hundsbæk & Henriksen A/S er, sammen med vores dygtige samarbejdspartnere E+E Arkitekter, med som den ene af to finalister i konkurrenceprojektet om et helt nyt koncept for seniorboliger i naturbydelen Ringkøbing K
Læs hele nyheden
Åbningsfest på Fjordenhus i Vejle
09-06-2018
​I dag indvies Fjordenhus, som er KIRK KAPITAL A/S´ spektakulære domicil, designet af Olafur Eliasson og hans studio. Åbningsfesten finder sted på Havneøen i Vejle. For Hundsbæk & Henriksen markerer det en milepæl på et storslået projekt, som vi gennem et årti har været en del af – både som bygherrerepræsentant, bygherrerådgver og byggeleder.
Læs hele nyheden
Nyt projekt er startet - Udvidelse af Haderslev Stadion
07-06-2018
Snart kan fodboldfans i Sønderjylland se kampe uden at bekymre sig om vind og vejr. Vi er startet på udvidelsen af Haderslev Stadion, som vi udfører sammen med Cawo A/S og P+P Arkitekter.
Læs hele nyheden
50 års fødselsdag for Direktør Flemming Hoff
29-05-2018
Direktør Flemming Hoff Jakobsen blev 50 år d. 28. maj. Dagen blev fejret af kollegaer med morgenbord
Læs hele nyheden
PROJEKT VUNDET – OPFØRELSE AF NYT NATIONALT BRYDECENTER I NYKØBING F.
17-05-2018
Sammen med GPP Arkitekter og Dansk Halbyggeri har vi vundet projektet om at etablere et nyt nationalt Brydecenter for Brydeklubben Thor og Guldborgssund Kommune.
Læs hele nyheden
​DAB HAR VALGT HUNDSBÆK & HENRIKSEN BLANDT LANDETS DYGTIGSTE RÅDGIVERE ​
07-05-2018
Hundsbæk & Henriksen har vundet 3 rammeaftaler med DAB - Dansk Almennyttigt Boligselskab -vedrørende renovering af almene boliger i Danmark.
Læs hele nyheden
NYE RENOVERINGSSAGER SKUDT I GANG
02-05-2018
​En af Hundsbæk & Henriksens kernekompetencer er at renovere og modernisere eksisterende boliger, så de bliver tidssvarende og fremtidssikrede. Vi har netop skudt to nye projekter i gang: Tranevænget og Ryparken II.
Læs hele nyheden
​NYT PROJEKT VUNDET – EGTVED SVØMMEHAL
20-04-2018
Hundsbæk & Henriksen A/S skal endnu en gang lave svømmehal - denne gang har vi, sammen med vores samarbejdspartnere GPP Arkitekter A/S og CC Contractor A/S, vundet projektet om en ny svømmehal i Egtved for Vejle Kommune.
Læs hele nyheden
Første spadestik på Bataljonen i Ringsted
05-02-2018
​Vi har markeret første spadestik på Bataljonen, hvor Hundsbæk & Henriksen projekterer 86 lyse familieboliger og 6 ungdomsboliger for Andelsboligforeningen af 1941 på det gamle kaserneområde.
Læs hele nyheden
Hundsbæk & Henriksen vinder DOMEA- rammeaftale om renoveringsopgaver i Vestdanmark
16-01-2018
Sammen med RUM Arkitekter er vi blandt landets dygtigste rådgivere og har vundet DOMEA.DK-rammeaftale om renoveringsopgaver for almen boligorganisationer i Vestdanmark.
Læs hele nyheden
Vi projekterer HOFORs nye driftscenter i Herlev
15-11-2017
Vi har i Samarbejde med Raunstrup vundet totalentreprisen på et nyt driftscenter for HOFOR i Herlev
Læs hele nyheden

​​HUNDSBÆK & HENRIKSEN A/S - Rådgivende Ingeniører

​Roms Hule 4, 4. sal, 7100 Vejle   |   Telefon: 79 43 53 00   |   E-mail: hh@huh.dk