​Velkommen til Hundsbæk & Henriksen A/S - Rådgivende Ingeniører

Telefon: ​79 43 53 00

E-mail: hh@huh.dk

Skibshandlen er nomineret til RENOVER prisen 2017


​Vi er stolte af at være blevet indstillet til RENOVER prisen 2017 for vores arbejde på den fredede bygning, Skibshandlen i Vejle, som vi udførte i 2014. Bygningen fra 1887 indeholder nu moderne teknologi og anvendes til butikslokaler og erhvervslejemål.

Der var 119 indstillede projekter til RENOVER Prisen 2017. Kun 6 finalister er nomineret og vi er rigtig stolte af at være iblandt dem. Der offentliggøres en vinder d. 31. august 2017.


VIDEO om Skibshandlens nominering

Om Skibshandlen

Giv os et like og læs mere om RENOVER prisen her

Se Skibshandlen indvendigt hos vores samarbejdspartner Ravn Arkitektur

Om RENOVER Prisen

#RENOVERprisen #renoverdk #renovering #Skibshandlen
Historien møder det moderne med butikslokaler i fredet Skibshandel

HUNDSBÆK & HENRIKSEN A/S har projekteret alle bærende konstruktioner, VVS- og el-installationer i forbindelse med ombygning af den fredede bygning, Skibshandlen, i Vejle, så den nu udgør butikslokaler og erhvervslejemål, der imødekommer nutidens behov. Vi har desuden udført fagtilsyn for alle ingeniørdiscipliner.

Ejendommen er opført i 1887 og var oprindeligt hjem for skibsreder Carl Hansen og fra 1931 blev stueetagen benyttet til skibsproviantering.

Bygningen ejes i dag af et investeringsselskab, som anvender kælder og stueetage til butik, mens de øvrige etager udgør kontorfaciliteter/ erhvervslejemål. Derudover indeholder Skibshandlen et bibliotek og mødelokaler, samt et lounge-område med opholdsarealer øverst i bygningen, hvor der tidligere var tørreloft.

Hovedfokus, som også var den største udfordring i forbindelse med ombygningen, var at fremtidssikre bygningen funktionelt, byggeteknisk og æstetisk og samtidig bevare husets oprindelige karakter og udtryk med den smukke gamle facade, som er kendt for sit unikke murværk.
Kvalitet, der matcher det oprindelige håndværk

I forbindelse med ombygningen er der etableret ny tagkonstruktion med kviste og trukket føringsveje og lavet installationer for ventilation, el, belysning og kloak med respekt for bygningens indvendige og udvendige geometri.

På gårdsiden er der opført et nyt markant, men enkelt, indgangsparti, samt en glaskarnap på gavlen af bygningen. Udearealerne, på adressen Havnepladsen 4, er desuden tilpasset bygningens nye formål og har stor rekreativ værdi for brugerne af bygningen.

Indvendigt i bygningen er interiøret holdt i en kvalitet, der spejler den håndværksmæssige værdi af bygningens eksteriør. Der opført en opgang med trappe og et indskudt dæk, så de tre etager er forbundet. De oprindelige mure er blotlagte med rå mursten og står i kontrast til nye vægge, som er holdt i et enkelt udtryk.Kompetencer for bevaring af fredede bygningsværker

Fredede og bevaringsværdige bygninger har unikke karakteristika, som formidler særlige oplevelser og stemninger for de mennesker, der bruger dem. Det er en svær disciplin at balancere bevaring og nyskabelse, fordi det stiller store krav til faglighed og kreativitet i udførelsen.

Hos Hundsbæk & Henriksen a/s råder vi over kompetencer, der sikrer, at historiske bygningsværker respektfuldt kan bevares og bringes ind i nye funktioner og sammenhænge, så de fortsat kan være en del af vores kulturarv og hverdag.

På ingeniørsiden kan udfordringer især være forbundet med de konstruktioner og installationer, der gør det muligt for gamle bygningsværker at håndtere ny teknologi og imødekomme moderne krav til sikkerhed og energi- og indeklimaforhold.

Vores specialviden gør det muligt at bevare mange originale elementer ved hjælp af specielle teknikker, i stedet for at udskifte dem med nye, der ikke bidrager til oplevelsen af stedets unikke karakter. I relation til brandsikring, kan gamle ornamenteringer eksempelvis efterbehandles, så de kan modstå brandpåvirkning.​


Se vores øvrige referencer

​Seneste nyt

50 års jubilæum - Jørgen Grochalski, Vejle afdeling
20-02-2019
Vi glæder os over at kunne fejre et helt enestående jubilæum idét teknisk assistent i Vejle, Jørgen Grochalski, har været ansat i firmaet i 50 år!
Læs hele nyheden
Velkommen til salgschef Jørgen Hangel
13-02-2019
Hundsbæk & Henriksen A/S har styrket medarbejderstaben med salgschef Jørgen Hangel i firmaets hovedafdeling i Vejle. Han er en målrettet og udviklingsorienteret civilingeniør, MBA, hvis stærke kompetencer giver ham er solidt afsæt for at medvirke til virksomhedens fortsatte vækst.
Læs hele nyheden
Hundsbæk & Henriksen A/S styrker organisationen
08-02-2019
Vi glæder os over at have budt velkommen til en række nye medabejdere... - og vi har plads til flere!
Læs hele nyheden
Byggeriet på Thyborøn Vandkulturhus er begyndt
04-02-2019
Endelig er finansieringen på plads på Thyborøn Vandkulturhus, hvor en eksisterende idrætshal ombygges til at kunne rumme badefaciliteter i form af svømmehal med sauna og andre vandkulturaktiviteter, og i dag går byggeriet i gang.
Læs hele nyheden
Velkommen til el-installatør Michael Lund Svendsen
18-01-2019
HUNDSBÆK & HENRIKSEN A/S har styrket vores hovedkontor i Vejle med ansættelsen af el-installatør Michael Lund Svendsen
Læs hele nyheden
Glædelig Jul fra alle os i Hundsbæk & Henriksen
14-12-2018
Hundsbæk & Henriksen ønsker glædelig jul til alle og glæder os over, at vi i 2019 skal i gang med mange nye projekter med nye og nuværende kunder og samarbejdspartnere.
Læs hele nyheden
Vi fejrer brandrådgiver Per Christiansen
28-11-2018
Kollegaer var i dag samlet til morgenbrød i vores Horsens-afdeling i anledning af brandrådgiver Per Christiansens 70 års fødselsdag.
Læs hele nyheden
Rejsegilde på Dragør Svømmehal
16-11-2018
Hundsbæk & Henriksen A/S deltog i går i rejsegilde for endnu et spændende svømmebadsprojekt: Den arkitekttegnede Dragør Svømmehal, som skrider planmæssigt frem og forventes færdig i sommeren 2019
Læs hele nyheden
Indvielse af VELUX Collection udstillingsgård i Østbirk
14-09-2018
VELUX Collection – vinduesvirksomhedens samling af historiske værker - er blevet indviet på ØB-gården, som er stedet, hvor VELUX-eventyret startede. Hundsbæk & Henriksen A/S har, i samarbejde med Rosan Bosch Studio, projekteret ombygningen af den gamle gård samt de omkringliggende anlæg, som nu danner rammen om et nyt top moderne og interaktivt udstillingscenter for vinduesgiganten
Læs hele nyheden
Hundsbæk & Henriksen A/S er finalist i konkurrence om nyt koncept for seniorboliger
06-07-2018
Hundsbæk & Henriksen A/S er, sammen med vores dygtige samarbejdspartnere E+E Arkitekter, med som den ene af to finalister i konkurrenceprojektet om et helt nyt koncept for seniorboliger i naturbydelen Ringkøbing K
Læs hele nyheden
Åbningsfest på Fjordenhus i Vejle
09-06-2018
​I dag indvies Fjordenhus, som er KIRK KAPITAL A/S´ spektakulære domicil, designet af Olafur Eliasson og hans studio. Åbningsfesten finder sted på Havneøen i Vejle. For Hundsbæk & Henriksen markerer det en milepæl på et storslået projekt, som vi gennem et årti har været en del af – både som bygherrerepræsentant, bygherrerådgver og byggeleder.
Læs hele nyheden
Nyt projekt er startet - Udvidelse af Haderslev Stadion
07-06-2018
Snart kan fodboldfans i Sønderjylland se kampe uden at bekymre sig om vind og vejr. Vi er startet på udvidelsen af Haderslev Stadion, som vi udfører sammen med Cawo A/S og P+P Arkitekter.
Læs hele nyheden
50 års fødselsdag for Direktør Flemming Hoff
29-05-2018
Direktør Flemming Hoff Jakobsen blev 50 år d. 28. maj. Dagen blev fejret af kollegaer med morgenbord
Læs hele nyheden
PROJEKT VUNDET – OPFØRELSE AF NYT NATIONALT BRYDECENTER I NYKØBING F.
17-05-2018
Sammen med GPP Arkitekter og Dansk Halbyggeri har vi vundet projektet om at etablere et nyt nationalt Brydecenter for Brydeklubben Thor og Guldborgssund Kommune.
Læs hele nyheden
​DAB HAR VALGT HUNDSBÆK & HENRIKSEN BLANDT LANDETS DYGTIGSTE RÅDGIVERE ​
07-05-2018
Hundsbæk & Henriksen har vundet 3 rammeaftaler med DAB - Dansk Almennyttigt Boligselskab -vedrørende renovering af almene boliger i Danmark.
Læs hele nyheden
NYE RENOVERINGSSAGER SKUDT I GANG
02-05-2018
​En af Hundsbæk & Henriksens kernekompetencer er at renovere og modernisere eksisterende boliger, så de bliver tidssvarende og fremtidssikrede. Vi har netop skudt to nye projekter i gang: Tranevænget og Ryparken II.
Læs hele nyheden
​NYT PROJEKT VUNDET – EGTVED SVØMMEHAL
20-04-2018
Hundsbæk & Henriksen A/S skal endnu en gang lave svømmehal - denne gang har vi, sammen med vores samarbejdspartnere GPP Arkitekter A/S og CC Contractor A/S, vundet projektet om en ny svømmehal i Egtved for Vejle Kommune.
Læs hele nyheden
Første spadestik på Bataljonen i Ringsted
05-02-2018
​Vi har markeret første spadestik på Bataljonen, hvor Hundsbæk & Henriksen projekterer 86 lyse familieboliger og 6 ungdomsboliger for Andelsboligforeningen af 1941 på det gamle kaserneområde.
Læs hele nyheden
Hundsbæk & Henriksen vinder DOMEA- rammeaftale om renoveringsopgaver i Vestdanmark
16-01-2018
Sammen med RUM Arkitekter er vi blandt landets dygtigste rådgivere og har vundet DOMEA.DK-rammeaftale om renoveringsopgaver for almen boligorganisationer i Vestdanmark.
Læs hele nyheden
Vi projekterer HOFORs nye driftscenter i Herlev
15-11-2017
Vi har i Samarbejde med Raunstrup vundet totalentreprisen på et nyt driftscenter for HOFOR i Herlev
Læs hele nyheden

​​HUNDSBÆK & HENRIKSEN A/S - Rådgivende Ingeniører

​Roms Hule 4, 4. sal, 7100 Vejle   |   Telefon: 79 43 53 00   |   E-mail: hh@huh.dk