​Velkommen til Hundsbæk & Henriksen A/S - Rådgivende Ingeniører

Telefon: ​79 43 53 00

E-mail: hh@huh.dk

Byggeriet på Thyborøn Vandkulturhus er begyndt

Illustrationer: Nøhr & Sigsgaard


Finansieringen er endelig på plads for det kommende Thyborøn Vandkulturhus, som er et enestående projekt, hvor en eksisterende idrætshal ombygges til at kunne rumme badefaciliteter i form af svømmehal med sauna og andre vandkulturaktiviteter. 26. januar var der første spadestik og i dag går byggeriet for alvor i gang.​

Ideen til projektet opstod, da den lokale skoles svømmehal måtte lukke på grund af dårlig stand og bestyrelsen i Thyborøns Fritidscenter fik den idé, at man kunne bygge et minivandland i den ene af fritidscentrets to idrætshaller. På den måde er vandkulturhuset et godt eksempel på en innovativ tanke, der skal skabe nyt liv i området for både lokale og turister. Ideen til vandkulturhuset blev videreudviklet gennem en arkitektkonkurrence, som Nøhr & Sigsgaard vandt.

Vandkulturhuset kommer til at fylde to tredjedele af hallen, i alt 1.020 m². ​De resterende 480 m² vil fortsat blive benyttet til fx gymnastik, badminton, fitness og ungdomsklub samt foyer og ankomstområde.


Illustrationer: Nøhr & Sigsgaard


Vandkulturdelen får 4 bassiner samt en vandrutsjebane, så der bliver plads til badeaktiviteter i både sports- og legesammenhæng. Bassinerne fordeler sig på henholdsvis et stort bassin på 10x17 m, et lille bassin til vandrutsjebane, to børnebassiner med henholdsvis lav og meget lav vandstand og et varmtvandsbassin, som er særligt velegnet til genoptræning, babysvømning m.m. Ovenover varmtvandsbassinet etableres desuden en 1. sal med velværeområde indeholdende sauna, dampbad og fysioterapi. 1. salen etableres med elevator og trappeadgang fra begge bassinniveauer.

Foruden ovennævnte, etableres også omklædningsfaciliteter til herrer og damer, to opholdsarealer af hver 80 m² samt et promenadedæk, som giver adgang og udsigt til det naturskønne område med campinghytter omkring fritidscentret. Imellem vandkulturhusfaciliteterne og de øvrige idrætsområder etableres samtidig en multifunktionel vægzone.

Thyborøn Vandkulturhus opføres i samarbejde med Realdania, Lokale og Anlægsfonden, Lemvig Kommune og en række private og erhvervsdrivende i Lemvig Kommune.


Illustrationer: Nøhr & Sigsgaard


AKTØRER:

Arkitekt: ​Nøhr & Sigsgaard, D+O Tegnestuen, VILE Arkitekter

Landskabsarkitekt: Opland

Ingeniør:​ HUNDSBÆK & HENRIKSEN A/S & Teknologisk Institut

Entreprenør:​ Jens Jensen A/S

​ARTIKLER

Realdania:

https://realdania.dk/nyheder/2019/01/foerste-spadestik-paa-thyboroen-vandkulturhus

https://realdania.dk/nyheder/seneste-nyt/2017/vandkulturhus-bliver-til-virkelighed-i-thyboroen

Lokale & Anlægsfonden:

https://www.loa-fonden.dk/projekter/2015/vandkulturhus-i-thyboroen/

Thyborøn Fritidscenter

https://t-fc.dk/

Licitationen:

https://www.licitationen.dk/article/view/642534/vandkulturhus_bliver_en_realitet_i_thyboron

https://www.licitationen.dk/project/view/2217/thyboron_vandkulturhus

https://www.tvmidtvest.dk/artikel/thyboroen-faar-14-millioner-til-nyt-vandkulturhus

Building Supply:

https://www.building-supply.dk/article/view/642534/vandkulturhus_bliver_en_realitet_i_thyboron

Folkebladet Lemvig

https://folkebladetlemvig.dk/lemvig/VandVaerket-er-sendt-i-licitation/artikel/335056

NB Økonomi

https://nb-okonomi.eu/2019/01/30/private-erhvervsvirksomheder-og-fonde-bag-nyt-vandkulturhus-i-thyboroen/

​Seneste nyt

Velkommen til projektleder & konstruktionsingeniør Aleksander F. Hansen
15-04-2019
Vi glæder os over at have ansat projektleder og konstruktions-ingeniør Aleksander F. Hansen, der har erfaring fra både ind- og udland, i vores hovedafdeling i Vejle.
Læs hele nyheden
Velkommen til Anne Mette Bjørn Nielsen
04-04-2019
Hundsbæk & Henriksen A/S har suppleret salgsteamet på hovedkontoret i Vejle med erfaren kommunikations- og salgsassistent.
Læs hele nyheden
Velkommen til projektleder & konstruktionsingeniør Peter J. Terp
29-03-2019
Peter J. Terp, der har tæt på 30 års erfaring som bygningsingeniør fra både Danmark og Tyskland, er blevet ansat som projektleder og konstruktionsingeniør på vores hovedkontor i Vejle.
Læs hele nyheden
50 års jubilæum - Jørgen Grochalski, Vejle afdeling
20-02-2019
Vi glæder os over at kunne fejre et helt enestående jubilæum idét teknisk assistent i Vejle, Jørgen Grochalski, har været ansat i firmaet i 50 år!
Læs hele nyheden
Velkommen til salgschef Jørgen Hangel
13-02-2019
Hundsbæk & Henriksen A/S har styrket medarbejderstaben med salgschef Jørgen Hangel i firmaets hovedafdeling i Vejle. Han er en målrettet og udviklingsorienteret civilingeniør, MBA, hvis stærke kompetencer giver ham er solidt afsæt for at medvirke til virksomhedens fortsatte vækst.
Læs hele nyheden
Hundsbæk & Henriksen A/S styrker organisationen
08-02-2019
Vi glæder os over at have budt velkommen til en række nye medabejdere... - og vi har plads til flere!
Læs hele nyheden
Byggeriet på Thyborøn Vandkulturhus er begyndt
04-02-2019
Endelig er finansieringen på plads på Thyborøn Vandkulturhus, hvor en eksisterende idrætshal ombygges til at kunne rumme badefaciliteter i form af svømmehal med sauna og andre vandkulturaktiviteter, og i dag går byggeriet i gang.
Læs hele nyheden
Velkommen til el-installatør Michael Lund Svendsen
18-01-2019
HUNDSBÆK & HENRIKSEN A/S har styrket vores hovedkontor i Vejle med ansættelsen af el-installatør Michael Lund Svendsen
Læs hele nyheden
Glædelig Jul fra alle os i Hundsbæk & Henriksen
14-12-2018
Hundsbæk & Henriksen ønsker glædelig jul til alle og glæder os over, at vi i 2019 skal i gang med mange nye projekter med nye og nuværende kunder og samarbejdspartnere.
Læs hele nyheden
Vi fejrer brandrådgiver Per Christiansen
28-11-2018
Kollegaer var i dag samlet til morgenbrød i vores Horsens-afdeling i anledning af brandrådgiver Per Christiansens 70 års fødselsdag.
Læs hele nyheden
Rejsegilde på Dragør Svømmehal
16-11-2018
Hundsbæk & Henriksen A/S deltog i går i rejsegilde for endnu et spændende svømmebadsprojekt: Den arkitekttegnede Dragør Svømmehal, som skrider planmæssigt frem og forventes færdig i sommeren 2019
Læs hele nyheden
Indvielse af VELUX Collection udstillingsgård i Østbirk
14-09-2018
VELUX Collection – vinduesvirksomhedens samling af historiske værker - er blevet indviet på ØB-gården, som er stedet, hvor VELUX-eventyret startede. Hundsbæk & Henriksen A/S har, i samarbejde med Rosan Bosch Studio, projekteret ombygningen af den gamle gård samt de omkringliggende anlæg, som nu danner rammen om et nyt top moderne og interaktivt udstillingscenter for vinduesgiganten
Læs hele nyheden
Hundsbæk & Henriksen A/S er finalist i konkurrence om nyt koncept for seniorboliger
06-07-2018
Hundsbæk & Henriksen A/S er, sammen med vores dygtige samarbejdspartnere E+E Arkitekter, med som den ene af to finalister i konkurrenceprojektet om et helt nyt koncept for seniorboliger i naturbydelen Ringkøbing K
Læs hele nyheden
Åbningsfest på Fjordenhus i Vejle
09-06-2018
​I dag indvies Fjordenhus, som er KIRK KAPITAL A/S´ spektakulære domicil, designet af Olafur Eliasson og hans studio. Åbningsfesten finder sted på Havneøen i Vejle. For Hundsbæk & Henriksen markerer det en milepæl på et storslået projekt, som vi gennem et årti har været en del af – både som bygherrerepræsentant, bygherrerådgver og byggeleder.
Læs hele nyheden
Nyt projekt er startet - Udvidelse af Haderslev Stadion
07-06-2018
Snart kan fodboldfans i Sønderjylland se kampe uden at bekymre sig om vind og vejr. Vi er startet på udvidelsen af Haderslev Stadion, som vi udfører sammen med Cawo A/S og P+P Arkitekter.
Læs hele nyheden
50 års fødselsdag for Direktør Flemming Hoff
29-05-2018
Direktør Flemming Hoff Jakobsen blev 50 år d. 28. maj. Dagen blev fejret af kollegaer med morgenbord
Læs hele nyheden
PROJEKT VUNDET – OPFØRELSE AF NYT NATIONALT BRYDECENTER I NYKØBING F.
17-05-2018
Sammen med GPP Arkitekter og Dansk Halbyggeri har vi vundet projektet om at etablere et nyt nationalt Brydecenter for Brydeklubben Thor og Guldborgssund Kommune.
Læs hele nyheden
​DAB HAR VALGT HUNDSBÆK & HENRIKSEN BLANDT LANDETS DYGTIGSTE RÅDGIVERE ​
07-05-2018
Hundsbæk & Henriksen har vundet 3 rammeaftaler med DAB - Dansk Almennyttigt Boligselskab -vedrørende renovering af almene boliger i Danmark.
Læs hele nyheden
NYE RENOVERINGSSAGER SKUDT I GANG
02-05-2018
​En af Hundsbæk & Henriksens kernekompetencer er at renovere og modernisere eksisterende boliger, så de bliver tidssvarende og fremtidssikrede. Vi har netop skudt to nye projekter i gang: Tranevænget og Ryparken II.
Læs hele nyheden
​NYT PROJEKT VUNDET – EGTVED SVØMMEHAL
20-04-2018
Hundsbæk & Henriksen A/S skal endnu en gang lave svømmehal - denne gang har vi, sammen med vores samarbejdspartnere GPP Arkitekter A/S og CC Contractor A/S, vundet projektet om en ny svømmehal i Egtved for Vejle Kommune.
Læs hele nyheden

​​HUNDSBÆK & HENRIKSEN A/S - Rådgivende Ingeniører

​Roms Hule 4, 4. sal, 7100 Vejle   |   Telefon: 79 43 53 00   |   E-mail: hh@huh.dk