​Velkommen til Hundsbæk & Henriksen A/S - Rådgivende Ingeniører

Telefon: ​79 43 53 00

E-mail: hh@huh.dk

​​ATES-anlæg

Energibesparelser på op til 90%

​Et ATES-anlæg (Aquifer Thermal Energy Storage) er i princippet et udbygget grundvandskøleanlæg, hvor man bruger det opvarmede grundvand fra kølingen om sommeren til at opvarme grundvandsmagasinet i den ”varme” boring.

Om vinteren vender man strømningsretningen og pumper således det ”varme” grundvand op og gennem en veksler og evt. varmepumpe bruges energien i vandet til opvarmning. Herved afkøles grundvandet – ofte til under den normale grundvandstemperatur – og derved opbygges der et koldt grundvandsmagasin, som derefter er klar til den efterfølgende sæson med køling.

Ved at køle grundvandsmagasinet til en lavere temperatur end den normale grundvandstemperatur øges kølekapaciteten.

Energibesparelser på op til 60%

Potentialet for energibesparelser på disse anlæg er op til 50-60 % af byggeriets samlede energiforbrug til opvarmning og nedkøling. Anlæggene er altid individuelle og designes til det aktuelle byggeri.

ATES-​konceptet har været anvendt i Holland gennem flere år. HUNDSBÆK & HENRIKSEN har lang erfaring med grundvandskøling og deltager i ATES-projektetet med EnOpSol.

          Kontaktperson

​Flemming Hoff

Direktør

E-mail : fhj@huh.dk

Tlf.: 79 43 53 00

Mobil : 79 43 53 81

Sundhedshuset i Horsens - det første ATES-anlæg i DK

Sundhedshuset Horsens Hundsbæk Ingeniør ATES-anlæg

Sundhedshuset i Horsens består af 2 bygninger. Begge bygninger er i 3 etager med Penthouse.

Den første bygning indeholder i stueetagen et apotek, 2 banker og restaurant. I de øvrige 2 etager samt Penthouse et sundhedscenter omfattende læge- og tandlægeklinikker, fysioterapi, kiropraktor, wellness, dagkirurgi, smerteklinik med meget mere.

Den anden bygning indeholder butikker i stueetagen og 3 P-dæk med direkte ambulanceadgang til Sundhedscentret.

I forbindelse med Horsens Centret etableres det første ATES-anlæg i Danmark. ATES-konceptet (Aquifer Thermal Energy Storage) anvender grundvand til køling om sommeren og den akkumulerede energi fra sommerkølingen til opvarmning om vinteren. 

​​HUNDSBÆK & HENRIKSEN A/S - Rådgivende Ingeniører

​Roms Hule 4, 4. sal, 7100 Vejle   |   Telefon: 79 43 53 00   |   E-mail: hh@huh.dk